Copyright ©Projectburo De Laat 2024.  

Projectburo De Laat

Laat je geld voor je spreken.

”Put your money where your mouth is”, oftewel ook met je bankzaken, aankopen en investeringen kun je een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Hier zie je onze inspanningen.

Partnership met Destiny Hope Foundation Tanzania

Sinds 2024 zijn we partner met deze NGO uit Arusha, Tanzania. Ze werken aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de minderbedeelden en de omgeving waarin ze leven. We steunen ze met een periodieke donatie en kennis op het gebied van landbouw, duurzame energie en Community building, zoals educatie.


De taakverdeling is dat Destiny Hope Foundation de werkzaamheden in het veld uitvoeren naar eigen inzicht en advies vragen waar gewenst. De donaties van ons zijn niet gelabeld, dus geen white savior. Meer informatie op https://destinyhopefoundation.org/.


De fundraising geschiedt via donaties op Global Giving, zie onze wervingspagina voor DHF:  https://goto.gg/f/50019  Doe ook mee als je dit wilt ondersteunen.

Crowdfundingsplatformen

Om meer ervaring op te doen met impactinvestmet zijn we actief op een aantal plaforms; Greencrowd en OneplanetCrowd.

Voorbeelden van investeringen in Nederland zijn Fairphone, een windmolen, een biovergister, plaatsen van elektrische laadpalen, aanbrengen ledverlichting en een zonnepark op een oude stortplaats.

Sinds 2022 zijn we via Eyevestor actief in participaties in bedrijven, zoals een waterstoftankstation.


Met Kiva.org en Lendahand.com zijn we gestopt, vanwege het verdienmodel van de platforms, waarbij de investeerders alle risico’s dragen. Als je echt impact wil maken, moet je bij de plek waar het geld nodig is aansluiten en meedoen.