Copyright ©Projectburo De Laat 2023.  

Projectburo De Laat

Laat je geld voor je spreken.

”Put your money where your mouth is”, oftewel ook met je bankzaken, aankopen en investeringen kun je een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Hier zie je onze inspanningen.

Back-up leningen via KIVA.org

Sinds 2013 zijn we actief geweest op dit platform. Per 1 november 2021 zijn we gestopt met uitlenen van gelden vanwege de onacceptabele verandering van visie en beloningspatroon bij Kiva management. Een overleg heeft nergens toe geleid. De komende 2 jaar halen we onze resterende tegoeden uit dit fonds and zoeken we alternatieven. Op het moment van sluiten op 29 december 2021 had Team Projectburo De Laat 1.051 projecten in 82 landen gesteund.


We vinden dat een CEO van een non profit organisatie geen $ 800,000 per jaar hoeft te verdienen, terwijl duizenden vrijwilligers zich inzetten voor deze organisatie. Verder is ‘financial inclusion’, de nieuwe visie van Kiva, geen doel, maar een middel om je doel te bereiken.Donaties aan goede doelen


Stichting Biotoopverbetering Zuid-Veluwe  URL: https://www.stichtingbiotoopverbetering.nl/


Crowdfundingsplatformen

Om meer ervaring op te doen met impactinvestmet zijn we actief op een aantal plaforms; Lendahand voor leningen in het buitenland en Greencrowd en OneplanetCrowd in Nederland.

Voorbeelden van investeringen in Nederland zijn Fairphone, een windmolen, een biovergister, plaatsen van elektrische laadpalen, aanbrengen ledverlichting en een zonnepark op een oude stortplaats. In 2022 zijn we via Eyevestor actief in participaties in bedrijven, zoals een waterstoftankstation.